ⓘ Banner o Cyprus. The Banner o Cyprus came intae uise on August 16, 1960 unner the Zürich an Lunnon Agreements, wherebi a constitution wis draftit an Cyprus wis ..


ⓘ Banner o Cyprus

The Banner o Cyprus came intae uise on August 16, 1960 unner the Zürich an Lunnon Agreements, wherebi a constitution wis draftit an Cyprus wis proclaimed an independent state.

The naitional banner features a map o the entirety o the island, wi twa olive branches belaw a seembol o peace on white anither seembol o peace. The olive branches signify peace atween the Turks an Greeks. The map on the banner is a copper-orange colour, seembolisin the lairge deposits o copper ore on the island chiefly in the form o chalcopyrite, which is yellae in colour, frae which it mey hae received its name.

Cyprus wis conquered bi the Ottoman Empire in 1571, which initiatit Turkis dounset on the island. It then fell unner Breetish control in 1878. The banner, adoptit at unthirldom in 1960, deliberately chose peaceful an neutral seembols in an attempt te indicate harmony atween the rival Greek an Turkish communities, an ideal that haes no yet been realized. In 1974, Turkish forces invadit an occupied the northren pairt o the island, formin the Turkish Republic o Northren Cyprus, a de-facto state recognised ae bi Turkey an the non sovereign Nakhchivan Autonomous Republic in Azerbaijan. Thay an aa introduced a banner seemilar tae the Turkish, wi invertit colours an twa reid stripes. The pairt which is occupied bi the Turkish forces an aa tends tae flee the naitional banner o Turkey, whilst in soothren Cyprus, the naitional banner o Greece is aften uised thegether wi the banner o Cyprus.

  • The banner o the Turkis Republic o Northren Cyprus Turkis: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı is based on the banner o Turkey wi the colors reversed
  • Cyprus Greek: Κύπρος, Kýpros Turkish: Kıbrıs offeecially the Republic o Cyprus Greek: Κυπριακή Δημοκρατία, Kypriakí Dhimokratía Turkish: Kıbrıs Cumhuriyeti
  • Northren Cyprus or North Cyprus Turkis: Kuzey Kıbrıs formally named the Turkish Republic o Northren Cyprus TRNC Turkis: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  • caipital an lairgest ceety o Cyprus Locatit on the River Pedieos an situatit amaist in the centre o the island, it is the seat o govrenment as well as the
  • banner becomes the offeecial banner 2002 - The German states o Saxony an Saxony - Anhalt are hit bi their worst floods in a century. 2004 - Stairt o the
  • Ajaccio haes twinnin associations wi: Jena, Germany, syne 2003 Larnaca, Cyprus syne 1989 Palma de Mallorca, Spain, syne 1980 Dana Point, Californie, Unitit
  • Sicily an afore Cyprus It is an autonomous region o Italy, an the nearest land masses are clockwise frae north the French island o Corsica, the Italian
  • Ljubljana, Slovenie 1967 Yerevan, Armenie 2001 Ruse, Bulgarie Larnaca, Cyprus 1989 Thessaloniki, Greece Turku, Finland 1976 Ulm, Germany Bremen, Germany
  • French writer b. 1873 1977 - Makarios III, Airchbishop an 1st Preses o Cyprus b. 1913 2008 - Aleksandr Solzhenitsyn, Roushie writer b. 1918 2015
  • last Emperor o Cheenae, is captured bi Soviet troops. 1945 Poland cedes 46 o its previous territory tae the Soviet Union. 1960 Cyprus declares unthirldom